25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Un any més. I com sempre, la necessitat i l’obligació de reflexionar.

Al llarg dels més de 10 anys de recorregut de la nostra entitat hem volgut aprofitar aquesta data per  explicar, aprofundir i denunciar les violències masclistes.

Hem explicat què i quines són; quines són les seves causes i les seves conseqüències; com la seva institucionalització en els diferents àmbits de la vida pública i privada fan possible la seva permanència i el que és pitjor, la legitimen i, hem reclamat i continuarem fent-ho, més recursos pel seu abordatge des d’una perspectiva integral i reparadora per a les dones.

Ens hem fet ressò d’algunes notícies succeïdes, que per molt increïbles que semblessin eren, malauradament, certes i exemplificaven la transformació o el rearmament del masclisme davant dels avanços imparables del feminisme.

Hem presenciat i hem participat també en la presa de consciència de la nostra societat davant d’aquests intents de retrocés i ens hem il·lusionat amb les manifestacions públiques d’apoderament i sororitat ocorregudes, especialment, en els últims dos anys.

A data d’avui, 2019, continuem fent aquest escrit i aquesta reflexió des de la indignació: la indignació que ens produeix la desigualtat quotidiana que patim les dones pel sol fet de ser-ho i, sobre tot, la indignació que produeix la violència, sigui quina sigui, com a manifestació més extrema. La indignació que produeix la interseccionalitat de les violències i la ceguera en no voler-les veure.

Però també fem aquest escrit i aquesta reflexió des del convenciment que dóna saber que lluitar per una societat lliure de violències vers les dones és una societat millor, que lluitar per una societat sense masclisme és canviar la vida de tota la població. I per això, any rere any, fem aquest escrit i aquesta reflexió també amb molta il·lusió.

no-a-la-violencia-de-genere

Comments are closed.