8M 2020, Dia Internacional de les Dones

Novament commemorem el 8 de març i ho fem amb l’empenta que ens dóna saber que encara ens queda un llarg camí per recórrer.

Però també amb la satisfacció d’haver viscut un any important pel que fa a la creació de noves eines per combatre les desigualtats.

Tot just ara fa un any de l’entrada en vigor del Reial Decret Llei de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació. Aquesta norma no només amplia de forma considerable el nombre d’empreses que han de disposar d’un Pla d’Igualtat. També estableix els continguts mínims que han de contenir els diagnòstics, el que sense dubte tindrà un gran impacte sobre la qualitat i l’efectivitat d’aquests documents.

També hem observat com les Administracions públiques, seguint l’estela marcada per les Directives europees,  han començat a exigir un comportament ètic a les empreses contractades, en molts casos incloent actuacions de foment de la igualtat que van més enllà dels requeriments legals.

Aquests avenços en el marc normatiu conformen un panorama en el que abordar la igualtat com una senzilla qüestió d’imatge ja no té cabuda.

Des de la nostra posició com a professionals de la igualtat de gènere sempre hem reivindicat la necessitat que les actuacions es portin a terme amb la qualitat necessària. Ara més que mai la nostra reivindicació pren sentit. Hem arribat a un punt en el que el salt des de la igualtat formal cap a una igualtat real demanda expertesa, professionals formades i amb les capacitats necessàries per liderar transformacions molt complexes.

Avançar en aquesta línia continuarà sent la nostra prioritat, amb el convenciment que el proper 8 de març estarem més a prop d’una societat igualitària.

WhatsApp Image 2020-03-08 at 10.43.36

Comments are closed.