Acte de presentació de l’estudi sobre la professió

La presentació de l’estudi sobre la “Situación de la Figura de Agente de Igualdad de Oportunidades de Mujeres y Hombres en España y Propuestas para una futura Certificación Profesional” va tenir molt bona acollida entre el públic assistent a l’acte.

Marta Mas Perulles, Presidenta de la FEPAIO , va presentar els principals resultats de la recerca elaborada per l’entitat. Entre aquests destaca l’augment de professionals que s’hi dediquen a les polítiques d’igualtat des de 2001 fins al 2009.

La introducció en el catàleg de professions de 2 categories que identificaven la professió (agent d’igualtat per a la dona i promotor d’igualtat per a la dona) va permetre començar a tenir una idea de quantes persones s’estaven i s’estan dedicant actualment al desenvolupament de les polítiques d’igualtat. És a partir d’aquestes d’aquestes dades que la FEPAIO elabora aquest document, tot estudiant el grau de demandes i contractacions realitzades per comunitats autonòmiques.

La ponent va explicar, d’una banda, les limitacions que l’actual catalogació de la professió té i les propostes que han presentat a les institucions públiques. D’altra banda, també va explicar la complexitat de poder aconseguir una certificació professional ja que no existeix una oferta formativa única i no estan establerts les hores i competències mínimes per poder exercir com agent d’igualtat. En aquest sentit, l’estudi presenta propostes per aconseguir la certificació professional, un element indispensable per consolidar les polítiques d’igualtat de gènere.

Descarrega’t el resum executiu de l’estudi, clica aquí.
Per veure les fotografies de l’acte, clica aquí.

Notícia de l’acte realitzat per ACPIG a Amecopress, clica aquí.

Altres estudis realitzats en aquesta línia
AD EQUAL ULLA-UMIA. 2004. Estudio de la situación de agente de igualdad de oportunidades en España. Clica aquí.

VERÓNICA AGUADO ARNAIZ i AMAIA CUESTA ALONSO . 2007. Investigación sobre la situación profesional y laboral actual de agentes de igualdad en la administración pública de la comunidad autónoma vasca. Master de Igualdad de Mujeres y Hombres de la UPV-EHU/Emakunde. Clica aquí.